ONE-FORTY 6000 v magazíne MOUNTAINBIKE s hodnotením "veľmi dobrý".

 

 

ONE-FORTY 6000

V najnovšom teste all-mountain bicyklov v nemeckom časopise MOUNTAINBIKE (02/2024) mal náš model ONE-FORTY 6000 šancu predviesť sa a na redakciu zapôsobil svojím dobre vyváženým a premysleným celkovým balíkom.

Vďaka "účelovo vybraným komponentom", ako je napríklad teleskopická sedlovka Vario so zdvihom 230 mm, mix Shimano SLX-XT a brzdové kotúče s priemerom 203 mm, je ONE-FORTY 6000 odolným a prvotriednym parťákom na traily. Luxusná vidlica Marzocchi Z1 poskytuje zdvih 150 mm vpredu a je doplnená o zadný tlmič Rock Shox, ktorý poskytuje 143 mm zdvihu vzadu. Testujúci sa vyjadrili aj k zaujímavým detailom rámu, ako je držiak na náradie pod hornou rámovou trubkou a minináradie ukryté pod sedlom.

Extrémne progresívna geometria modelu ONE-FORTY na trailoch spravila dojem svojou "vyváženou, dynamickou ovládateľnosťou", "maximálnou stabilitou jazdy" a "vždy predvídateľným" správaním. "Bicykel nemá zľutovanie, najmä v náročnom teréne, zostáva pokojný a predvídateľný a je mimoriadne stabilný," komentovala redakcia.

Čo sa testovacím jazdcom obzvlášť páčilo:
+ Veľmi progresívna, extrémne dlhá geometria
+ Po krátkom zoznámení mimoriadne stabilné a plynulé ovládanie
+ Dobre navrhnutý rám
+ Nie príliš elegantné, ale dobre zvolené a mimoriadne robustné diely.

Záver testovacieho jazdca Lukasa Ittenbacha:
"Moja prvá testovacia jazda na modeli ONE-FORTY bola skutočným prekvapením. Nezvyčajná geometria a skvelé odpruženie dostanú v náročnom teréne z bicykla naozaj to najlepšie."

Model ONE-FORTY 6000 je ideálny na tento účel:
"Skvelé jazdné vlastnosti kompenzujú menej sofistikovanú (ale mega odolnú) výbavu modelu ONE-FORTY. Ak hľadáte skôr maximálnu zábavu na trailoch než epickú turistiku, je to bicykel pre vás. Veľmi odvážna geometria vyzerá na prvý pohľad nezvyčajne, ale funguje skvele."