SILEX 10K vyhral ocenenie Design & Innovation Award 2024

S hrdosťou sa môžeme pozrieť späť na dlhý zoznam bicyklov MERIDA, ktoré v priebehu rokov zanechali svoju stopu v súťaži Design & Innovation Awards. Ikonické bicykle, ako sú naše eONE-SIXTY, REACTO, SCULTURA, ONE-SIXTY a pôvodná verzia modelu SILEX, zapôsobili na porotcov svojimi jazdnými vlastnosťami, jedinečným štýlom, premysleným dizajnom a vhodným výberom funkcií a špecifikácií, čím sa zapísali do histórie ocenení.

Keď sme do tohtoročnej súťaže prihlásili nový model SILEX 10K, dúfali sme, že pôjde v stopách svojich slávnych predchodcov, keďže od svojho uvedenia na trh počas jesene 2023 získal vynikajúce ohlasy v tlači. Našťastie nesklamal a do vitríny trofejí MERIDA pridal ďalšie ocenenie Design & Innovation Award.

Tu je vyjadrenie odbornej poroty k nášmu novému gravel bicyklu, ocenenému titulom majstra sveta:   
"MERIDA SILEX 10K kombinuje funkčnosť a všestrannosť; to všetko dopĺňa svieži, atraktívny vzhľad. Vďaka svojmu živému, vzrušujúcemu vzhľadu vyzerá gravel bicykel MERIDA rýchlo aj keď stojí. Za pretekárskou siluetou sa však skrýva čistokrvný univerzálny bicykel, spoľahlivý spoločník pre všetky druhy dobrodružstiev na dvoch kolesách, od epických cyklistických výletov až po rýchle jazdy po práci a skutočné preteky. Teleskopická sedlovka a mullet prevody mu umožňujú aj jazdu na trailoch do kopca aj z kopca. Vynikajúce spracovanie a dômyselné detaily rámu dokonale ladia s jedinečným vzhľadom bicykla. Rám je tiež vybavený okami pre proprietárny systém F-Mount od spoločnosti MERIDA, ktorý predstavuje odnímateľný držiak, ktorý sa pripevňuje k mostíku horných vzpier zadnej stavby a umožňuje montáž plnohodnotného zadného blatníka. Praktické mini náradie pod sedlom a montážne body na vidlici dotvárajú celkový harmonický celok - naša porota bola skutočne ohromená!"

Fantastická reakcia na náš SILEX a zaslúžený prírastok do našej histórie ocenení za dizajn a inovácie.

Ak sa chcete dozvedieť viac o veľmi žiadanom ocenení Design & Innovation Award, navštívte webovú stránku ocenenia: design-innovation-award.com